četvrtak, 5. siječnja 2017.

Nekakvo fino jelo ala Veliki Vareški

Raditi ćemo nekakvo fino jelo.

Sastojci:
Juneće šnicle
Neka kobasa kao češnjovka
Majčina dušica / timijan
Mozarella (kakva god)
Češnjak
Krumpiri
Luk
Mrkve
Papar
Sol
Ulje


Juneće šnicle posoli, naulji, potimijani, popapri. Ostavi po strani. Krumpir oguli pa na nekakve krupne komade, ploške ili poluploške ili štoveć nareži. Šnicle složi na nauljenu plehsiju. Između slojeva šnicala ili na sličan način stavi ploške / komade mozarelle i velike ploške bijelog luka. Po tome komade kobase. Na vrh naslaži krumpir. Na krumpir naslaži luk i mrkvu. Poulji fino i posoli.

Stavi u rernu peći duže vremena na nižoj temperaturi - recimo 80 minuta na 200 stupnjeva ili nešto slično po procjeni.

U slast!

Nema komentara:

Objavi komentar