srijeda, 4. siječnja 2017.

Pizza iz kvartovske pekare za nakon pijanstva

Ovim receptom napraviti ćeš pizzu kao koja se kupuje u kvartovskoj pekari nakon pijančevanja i koja je tada najfinija pizza ikada. Ova će biti jednako fina s pijančevanjem kao opcionalnim.

Sve navedeno je strašno važno slijediti i replicirati u potpunosti. Izrada ukusne pijančevanje pizze bez elemenata pijančevanja je delikatna stvar.

Sastojci:
Paradajz sos
Češanj češnjaka
Jeftini ementaler (JEFTINI. EMENTALER.)
Kiselo vrhnje
Jeftini meki špek ala kuhani hamburger ili slično
Šampinjoni iz konzerve
Crvena paprika
Češnjak u prahu
Papar
Brašno
Sezam
Prašak za pecivo
Jogurt
Ulje
Oregano
Sol


Umijesi tijesto od brašna, jogurta, praška za pecivo, soli i vode. Tijesto razvuci / izvaljaj / rastisni po dobro nauljenoj plehsiji. Prethodno po plehsiji posipaj obilno sezama.

Špek nareži na tanke tanke šnite ili pitaj tetu u dućanu da ti ga nareže kao salamu. Tanke šnite špeka uvaljaj u brašno, crvenu papriku, papar i češnjak.

Naribani ementaler (koji trebaš naribati) pomiješaj sa kiselim vrhnjem.

Tijesto polij paradajz sosom u koji je sitno uriban češanj češnjaka. Sos posipaj oreganom. Prekrij sa smjesom ementalera i vrhnja. Prekrij sa slojem ocijeđenih šampinjona iz konzerve. Prekrij sa pripremljenim špekom.

Peci na najvišoj temperaturi u prethodno zagrijanoj pećnici dok ne misliš da je gotovo.

I to je to. Sada imaš pizzu kao nakon pijančevanja. Odnosno možeš se napiti doma. U slast!

Nema komentara:

Objavi komentar